tirsdag, mars 01, 2005

"Mannen som lytter til hester"

Jeg er nå ferdig med oversettelsen av boken "The Man Who Listens To Horses" av Monty Roberts til norsk.
Mannen som lytter til hester er fortellingen om mannen som viet sitt liv til hester – og å kommunisere med dem. Det la grunnlaget for en læringsmetode som også er blitt tatt i bruk utenfor hesteverden; av ledere i verdensomspennende bedrifter og organisasjoner.
Mannen som lytter til hester
Dette er Monty Roberts sin livshistorie. Et liv med hester. Et uvanlig liv - tøft, opplevelsesrikt og intenst. Allerede som tenåring startet Monty Roberts sine studier av ville mustanger og deres atferd og språk i flokken og tilbrakte uker av gangen i Nevadas ørkenlandskap. Han har arbeidet med hester hele sitt liv, lyttet til dem og lært seg språket deres. Han er mannen som på mirakuløst kort tid forvandler den mest uhåndterlige hest til en stabil og samarbeidsvillig arbeidskamerat, uten bruk av tvang eller frykt.

Monty Roberts beskriver også sine problemer med faren som ikke ville akseptere sønnens utradisjonelle treningsmetoder, sin kamp for å bli profesjonell trener, om vennskapet med James Dean som ble sendt til ham for å lære om hesters atferd. Han forteller om arbeidet med traumatiserte hester og sine oppvisninger for den britiske Dronningen, en begivenhet som gjorde at trenere og hesteeiere over hele verden ble oppmerksomme på hans metoder. Vår egen prinsesse Martha Louise har også møtt Monty Roberts, en opplevelse hun har karakterisert som ”magisk”.
Monty Roberts er dessuten en skattet foredragsholder og sparringspartner for toppledere i forvaltning og næringsliv. Med ydmykhet og respekt for naturen, våre instinkter og for individet, viser han hvor viktig det er å lytte – til hester, men også til medmennesker og ansatte.


Mannen som lytter til hester er en kjempesuksess verden over, den har ligget 58 uker på New York Times’ bestselgerliste og er solgt i nesten 5 millioner eksemplarer.

”Mannen som lytter til hester” vil først gjøre deg sorgtung, før den får hjertet ditt til å slå som aldri før… En besettende og inspirerende historie…. Les den."
The New York Times Bookreview


Boken vil komme ut på Flyt Forlag ca 1. april, og Monty Roberts opptrer i Oslo Spektrum 13. april.
Oversettelse med Granaghan

1 kommentar:

Anonym sa...

Det så da veldig så fredelig og trivelig ut :-)
Flott stall også. Vi sees på trening neste uke, hilser til alle fra Ann Kristin & Tine Elise